Aan de slag!

Als leerkracht of leesconsulent kun je de podcast ook gebruiken voor een leuke les over een boek. De algemene lesbrief is bedoeld als eerste les over De Waanzinnige Podcast. Een leuke kennismaking voor zowel jezelf als de klas!

Geef je zelf een Waanzinnige Les? Of boek je een workshop van De Waanzinnige Podcast? Dat kan natuurlijk ook!

Meer lesbrieven

Bij elke aflevering (en dat zijn er inmiddels meer dan 50) hebben wij een lesbrief gemaakt voor een literatuurles van 15, 30 of 45 minuten. Met hele diverse schrijfopdrachten, knutselopdrachten en spelopdrachten. Centraal staat natuurlijk: leesplezier en de werelden die schuilen in boeken. Allemaal makkelijk uitvoerbaar, geen lange voorbereiding nodig.

Maak het de kinderen makkelijk!

1. Haal de boeken in huis

Heb je de boeken in de bieb of in de klas? Na het luisteren van de podcast leest 1 op de 3 kinderen het boek! Haal de boeken in huis en zet de boeken uit de podcast klaar in de klas.

2. Maak een Waanzinnige Podcast-hoek

Dit is de boekenplank van een klas uit Vlaardingen: ‘We luisteren iedere week een aflevering en dat boek staat dan centraal in onze boekenkast, (samen met boeken van de vorige afleveringen). Meestal is de plank leeg want de kids zijn ontzettend enthousiast om ze te gaan lezen. Dus dank voor wat jullie maken, wij zijn fan!’ – juf Inge.

Gebruik daarvoor deze posters en…

De Waanzinnige Poster 1.Download

De Waanzinnige Poster 2.Download

WAANZINNIGE TIP-stickers!

Deze stickers kun je heel makkelijk zelf maken!

  1. Print dit document uit
  2. Knip de losse elementen uit
  3. Plak ze met booklon (verwijderbaar transparant plakplastic) op de rug van het boek.
Dit is de Waanzinnige Boekenhoek van bibliotheek Eemland, vestiging Vathorst