Categorieën
Kinderen

#4.9 Sarina (11) leest Amari en de nachtwachters

De Waanzinnige Podcast · #4.9 Sarina (11) leest Amari en de Nachtwachters

Sarina lijkt qua uiterlijk heel erg op Amari – de hoofdpersoon van dit verhaal – maar haar leven is een stuk gemakkelijker. Ze wordt niet gepest en doet veel leuke dingen met haar moeder. Toch is het fijn om te lezen over een meisje dat qua uiterlijk op je lijkt: ‘dan kun je je beter inleven in het verhaal.’

Het spannendste vindt Sarina dat de broer van Amari al 6 maanden vermist is. Amari is ten einde raad, tot ze op mysterieuze wijze een blik in de toekomst krijgt en een glimp van haar broer opvangt. Hij laat haar een wereld vol magie zien. Vanaf dat moment kan niets Amari nog tegenhouden om de bovennatuurlijke wereld te betreden en haar broer te zoeken.

Boek: Amari en de nachtwachters
Schrijver: B. B. Alston
Vertaling: Sandra Hessels
Uitgeverij: HarperCollins

Ben je nieuwsgierig geworden naar de avonturen van Amari? Je kunt het bij de bieb gratis lenen als gedrukt boek, als e-book en zelfs als luisterboek! Kijk op eenvoudig op jeugdbibliotheek.nl of klik op de knop hieronder.

Deze aflevering is gemaakt door Studio Popcorn in opdracht van de campagne Elk kind een boek cadeau, een initiatief van leesoffensief Zuidoost Leest!

Lesbrief! (Groep 7 & 8)

Luister je deze podcast in de klas of met een groep in de bibliotheek en wil je wat extra’s? Gebruik dan deze lesbrief!

In de lesbrief vind je een luisteropdracht, ga je met de klas in gesprek over het boek en het thema dat aan bod komt in de aflevering en sluit je de les af met een creatieve verwerking. Veel plezier!