Bibliotheken en boekhandels

Een aflevering van de Waanzinnige Podcast duurt slechts 7 minuten. Mooie boekpromotie dus! Ook leuk voor in de winkel of bibliotheek. Want, terwijl een kind (op de telefoon van papa of oma) naar de podcast luistert, kunnen de volwassenen zelf ook ongestoord op zoek naar een goed boek!

Hang een poster op!

Maar weinig mensen weten wat een podcast is. Terwijl het:

a) heel makkelijk is en

b) niks kost

Daarom hebben we deze posters voor jullie ontworpen. Met praktische aanwijzingen. (De Openbare Bibliotheek Amsterdam heeft ze al opgehangen op verschillende locaties!)

Maak een Waanzinnige Boekenplank

Met de gepodcaste boeken, maar vooral ook met weer nieuwe tips. (Vind je dit boek leuk, lees dan ook…) Het is echt geen ramp als je niet alle boeken in de bieb hebt. Vraag waarom een kind benieuwd is naar juist dát boek en vertel wat er nog meer is. Praat vooral over de boeken die je wél hebt. Praat over boeken en laat kinderen met elkaar praten

Meer Waanzinnige Podcast?

Wil je op onze lijst met aangesloten bibliotheken? Stuur een mail naar hallo@dewaanzinnigepodcast.nl en we houden contact!

Inspiratie

Leesplezier begint hier

Sinds 3 december 2019 weten we officieel hoe belabberd het is gesteld met het leesplezier van onze kinderen. En dat is cruciaal voor de toekomst van ons allemaal, meer daarover lees je hier. Waarschijnlijk weet je wel waarom lezen zo belangrijk is. (Ook voor u, 6 minuten lezen kan je stressniveau met 68% verlagen.) Maar de vraag is vooral hoe. De Waanzinnige Podcast brengt kinderen en boeken bij elkaar. Hopelijk groeit het leesplezier onder kinderen!