Waanzinnig voor bibliotheken en boekhandels

Tip 1. Gebruik De Waanzinnige Podcast

De Waanzinnige Podcast is een gratis boekentip / literatuurles. Door te luisteren kan een kind zelf ontdekken welk boek hij of zij leuk vindt.

Het neemt ouders, leerkrachten, leesconsulenten en boekverkopers veel werk uit handen. Dus tip de podcast aan alle ouders, kinderen en leerkrachten die je kent!

Van elke podcast maken wij een aparte pagina, met een korte introductie, de podcastaflevering en een lesbrief. Ook is er een algemene lesbrief die bij elke aflevering past, met als opdracht: Praat over boeken! Kinderen leren hun gedachten te vormen over een boek en schrijven zelf een korte recensie.

Je maakt het klanten makkelijk als je de podcast op je website aanbiedt. Kijk, de OBA ging jullie voor en Jeugdbibliotheek.nl. Veel bibliotheken tippen de podcast ook in hun nieuwsbrieven. Wil jij dit ook? Maak gebruik van onze mediakit!

Tip 2. Maak een Waanzinnige Boekenplank

Waanzinnige Podcasthoek in bibliotheek Eemland, vestiging Vathorst

Hang onze posters op en maak een Waanzinnige Boekenplank. Plak op de boeken uit de podcast een TIP-sticker van De Waanzinnige Podcast (zie hieronder het drukbestand). En dit zijn de boeken uit de podcast.

Ook leuk: Maak een lekker hoekje waar kinderen naar de podcast kunnen luisteren. Dat kan op de telefoon van vader of moeder, maar je kunt er ook een tablet en koptelefoon neerleggen van de bibliotheek. (En intussen kunnen de ouders zelf op zoek naar een goed boek!)

Na afloop weet het kind precies welke boeken het wil lezen! Als de boeken klaarstaan op de boekenplank, gaan ze die boeken zeker lezen.

Hier vind je onze mediakit met communicatiemateriaal. Hieronder kun je de posters downloaden. (De OBA printte de poster uit voor al haar vestigingen, op A3 formaat!)

Gebruik onze rugetiketten met qr-code!

Zo kunnen je bezoekers (en je collega’s) de boeken uit de podcast gemakkelijk terugvinden tussen de andere boeken

en posters!

Bovenstaande twee posters kun je laten drukken of zelf uitprinten en ophangen in de Waanzinnige Podcasthoek.

Tip 3. Blijf op de hoogte!
En strijd mee voor leesplezier

Wij vinden het heel leuk om van je te horen, mailen kan naar hallo@dewaanzinnigepodcast.nl. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief De Waanzinnige Postkat! Dan krijg je een seintje bij elke nieuwe aflevering, plus lesbrieven, boekentips en meer.

Inspiratie

Leesplezier begint hier

Sinds 3 december 2019 weten we officieel hoe belabberd het is gesteld met het leesplezier van onze kinderen. En dat is cruciaal voor de toekomst van ons allemaal, meer daarover lees je hier. Waarschijnlijk weet je wel waarom lezen zo belangrijk is. (Ook voor u, 6 minuten lezen kan je stressniveau met 68% verlagen.) Maar de vraag is vooral hoe. De Waanzinnige Podcast brengt kinderen en boeken bij elkaar. Hopelijk groeit het leesplezier onder kinderen!