Kinderboekenweek!

‘Bij mij thuis’ playlist

Zoek je een leuke aflevering bij het thema van de kinderboekenweek? We hebben ze allemaal voor je op een rijtje gezet!

De Waanzinnige Podcast · BIJ MIJ THUIS Kinderboekenweek 2023

Aan de slag met Mot en de metaalvissers

Klik op de afbeelding om de aflevering te luisteren!

Wil je weten of het boek bij jou in de bieb staat, of wil je het meteen horen als luisterboek? Ga naar jeugdbibliotheek.nl! Vergeet ook niet om onze lesbrief te downloaden. Boordevol leuke extra opdrachten bij het boek!

Kinderboekenweek kerntitel: Mijn jaar in een tent

Deze aflevering past perfect bij het thema van de Kinderboekenweek. Ga je hiermee in de klas aan de slag? Download dan de gratis lesbrief bij deze aflevering! Hierin lees je gespreksvragen over de aflevering en over het onderwerp van de Kinderboekenweek. Daarnaast zijn er leuke voorleesopdrachten en kun je creatief aan de slag door zelf een boekomslag te maken: ‘Mijn jaar in een… ?’

Maar je kunt het boek ook meteen lezen! Op jeugdbibliotheek.nl is het beschikbaar als e-book, luisterboek, of kun je het boek opzoeken in je lokale bibliotheek.

Kinderboekenweek special: SuperDolfje en de Groene Gigant

Olivier (8) kon dit boek haast niet wegleggen, zo spannend vond hij het. Het bekende weerwolfje heeft in dit boek nóg meer superkrachten, maar is het genoeg om op te kunnen tegen de Groene Gigant…?

Olivier was lid van het vorige Kinderboekenleesteam, en daarom mocht hij voor deze speciale kinderboekenweekaflevering vertelllen over dit boek. Luister ‘m ook tijdens de kinderboekenweek in de klas, en vergeet niet om onze lesbrief te gebruiken! Vol voor- en doorleestips en een creatieve opdracht waarbij je in een handomdraai je eigen stripverhaal maakt.