Leerkrachten

Een gratis literatuurles!

Bij De Waanzinnige Podcast geven kinderen elkaar boekentips. In elke aflevering staat 1 kind met 1 boek centraal. Hét recept voor leesbevordering. 

Heb je de boeken in de klas? na het luisteren van de podcast leest 1 op de 3 kinderen het boek!

Hoe?

  1. Zet de podcast aan via het digibord: www.dewaanzinnigepodcast.nl
  2. Zorg dat het boek zichtbaar is in de klas. 

Tips uit groep 4 en 7

Op de homepage van deze website vind je alle podcasts.
Je luistert de podcast gewoon via het digibord!
>>> #1 t/m #13 zijn van groep 4 (leuk voor groep 3, 4 en 5)
>>> #2.1 e.v. zijn van groep 7 (leuk voor groep 5, 6, 7 en 8)

Bestel de boeken

Ga naar de bibliotheek, de lokale boekwinkel, of bestel de boeken hier bij Leesvink. Leesvink is dé kinderboekenexpert die schoolbibliotheken inricht. (Tip!) Je kunt de boeken ook los bestellen.

De Club voor Waanzinnig Leesplezier

Wil je laten zien dat je als school lezen serieus neemt. En wil je samen met ons strijden voor meer leesplezier. Sluit je dan aan bij De Club voor Waanzinnig Leesplezier! www.petje.af/dewaanzinnigepodcast

Alleen via scholen kunnen we alle kinderen aan het lezen krijgen. Ook de kinderen die thuis weinig boeken aangereikt krijgen.

Andersom heeft het onderwijs veel baat bij De Waanzinnige Podcast, de podcast is een gratis literatuurles die geen voorbereiding vergt.  Daarom vragen wij elke school om fan te worden van De Waanzinnige Podcast. 

Flyer

Help ons om iedereen enthousiast te maken voor De Waanzinnige Podcast, stuur deze flyer naar schooldirecteuren, leerkrachten en ouders.

Maak een Waanzinnige Boekenplank

Dit is de boekenplank van een klas uit Vlaardingen: ‘We luisteren iedere week een aflevering en dat boek staat dan centraal in onze boekenkast, (samen met boeken van de vorige afleveringen). Meestal is de plank leeg want de kids zijn ontzettend enthousiast om ze te gaan lezen. Dus dank voor wat jullie maken, wij zijn en blijven fan!’ – juf Inge.

Gebruik deze posters!

Inspiratie

Directeur Trix Derriks van Basisschool Piet Hein vertelt in Kader Primair over De Waanzinnige Podcast in de klas.

Leesplezier begint hier

Sinds 3 december 2019 weten we officieel hoe belabberd het is gesteld met het leesplezier van onze kinderen. En dat is cruciaal voor de toekomst van ons allemaal, meer daarover lees je hier. Waarschijnlijk weet je wel waarom lezen zo belangrijk is. (Ook voor jou, 6 minuten lezen kan je stressniveau met 68% verlagen.) Maar de vraag is vooral hoe. Hoe vind je de tijd om ook nog een les aan een leuk kinderboek te besteden? (Dat weten wij wel, en het Jeugdjournaal ook!)