Leerkrachten

Een gratis literatuurles!

Bij De Waanzinnige Podcast geven kinderen elkaar boekentips. In elke aflevering staat 1 kind met 1 boek centraal. Hét recept voor leesbevordering. 

1 op de 3 kinderen leest het boek, als je de podcast in de klas luistert én het boek beschikbaar hebt in de klas. 

Hoe?

  1. Zet de podcast aan via het digibord: www.dewaanzinnigepodcast.nl
  2. Zorg dat het boek zichtbaar is in de klas. 

13 boekentips uit groep 4

Ben je leerkracht van groep 3 of 4? Dan heb je geluk! De eerste reeks van 13 afleveringen is gemaakt door kinderen uit groep 4. Luister de afleveringen hier!

HOW-TO? Flyer voor collega’s!

Vertel alle leerkrachten, directeuren en pabo-studenten over De Waanzinnige Podcast. Deze flyer helpt je daarbij!

Bestel alle boeken!

Het effect van de podcast is groot. 1 op de 3 kinderen leest het boek, als je de podcast in de klas luistert! Maar alleen als de boeken uit de podcast beschikbaar zijn in de klas. 

Bestel hier alle boeken van de eerste reeks. Zo steun je meteen De Waanzinnige Podcast! Of bestel een paar boeken naar keuze.

De Waanzinnige Fanclub voor Scholen

Wil je laten zien dat je als school lezen serieus neemt. En wil je samen met ons strijden voor meer leesplezier. Sluit je dan aan bij De Waanzinnige Fanclub voor Scholen! www.petje.af/dewaanzinnigepodcast

Alleen via scholen kunnen we alle kinderen aan het lezen krijgen. Ook de kinderen die thuis weinig boeken aangereikt krijgen.

Andersom heeft het onderwijs veel baat bij De Waanzinnige Podcast, de podcast is een gratis literatuurles die geen voorbereiding vergt.  Daarom vragen wij elke school om fan te worden van De Waanzinnige Podcast. 

Inspiratie

Directeur Trix Derriks van Basisschool Piet Hein vertelt in Kader Primair over De Waanzinnige Podcast in de klas.

Leesplezier begint hier

Sinds 3 december 2019 weten we officieel hoe belabberd het is gesteld met het leesplezier van onze kinderen. En dat is cruciaal voor de toekomst van ons allemaal, meer daarover lees je hier. Waarschijnlijk weet je wel waarom lezen zo belangrijk is. (Ook voor jou, 6 minuten lezen kan je stressniveau met 68% verlagen.) Maar de vraag is vooral hoe. Hoe vind je de tijd om ook nog een les aan een leuk kinderboek te besteden? (Wij weten het wel!)