Leerkrachten

Een gratis literatuurles!

Bij De Waanzinnige Podcast geven kinderen elkaar boekentips. In elke aflevering staat 1 kind met 1 boek centraal. Hét recept voor leesbevordering. 

Heb je de boeken in de klas? na het luisteren van de podcast leest 1 op de 3 kinderen het boek!

Hoe?

  1. Zet de podcast aan via het digibord: www.dewaanzinnigepodcast.nl
  2. Zorg dat het boek zichtbaar is in de klas. 

Haal de boeken naar de klas!

Heb je de boeken in de klas? Na het luisteren van de podcast leest 1 op de 3 kinderen het boek! Ga dus gauw naar de bibliotheek of naar de lokale boekwinkel en zet de boeken uit de podcast klaar in de klas.

De boeken van de eerste reeks
De boeken van de tweede reeks

Flyer

Help ons om iedereen enthousiast te maken voor De Waanzinnige Podcast, stuur deze flyer naar schooldirecteuren, leerkrachten en ouders.

Maak een Waanzinnige Boekenplank

Dit is de boekenplank van een klas uit Vlaardingen: ‘We luisteren iedere week een aflevering en dat boek staat dan centraal in onze boekenkast, (samen met boeken van de vorige afleveringen). Meestal is de plank leeg want de kids zijn ontzettend enthousiast om ze te gaan lezen. Dus dank voor wat jullie maken, wij zijn en blijven fan!’ – juf Inge.

Gebruik deze posters!

Inspiratie

Directeur Trix Derriks van Basisschool Piet Hein vertelt in Kader Primair over De Waanzinnige Podcast in de klas.

Leesplezier begint hier

Sinds 3 december 2019 weten we officieel hoe belabberd het is gesteld met het leesplezier van onze kinderen. En dat is cruciaal voor de toekomst van ons allemaal, meer daarover lees je hier. Waarschijnlijk weet je wel waarom lezen zo belangrijk is. (Ook voor jou, 6 minuten lezen kan je stressniveau met 68% verlagen.) Maar de vraag is vooral hoe. Hoe vind je de tijd om ook nog een les aan een leuk kinderboek te besteden? (Dat weten wij wel, en het Jeugdjournaal ook!)