Categorieën
Kinderen

#2.2 Arie (10) over Leeuw met strepen

Wow! Arie (10) vertelt over Leeuw met strepen. Hij neemt je mee naar de 17e eeuw in Amsterdam, waar op dat moment de pest heerst. Jacob – de hoofdpersoon van dit verhaal – doolt moederziel alleen door de stad. Zijn vader is op zee, zijn moeder is doodziek en als zijn zusje op een dag spoorloos verdwijnt is Jacob radeloos. Met hulp van nieuwe vrienden komt hij haar op het spoor…

Lesmateriaal voor de Kinderboekenweek

Deze podcast is perfect voor een les geschiedenis over Amsterdam in de 17e eeuw en over de pest. Een actueel thema nu we te maken hebben met Corona. Ga naar de website van de schrijvers van dit boek en download de lesbrief!

Boek: Leeuw met Strepen
Schrijvers: Marlene Rebel en Lucinda Vos
Illustraties: Sophie Pluim
Uitgeverij: Billy Bones

Teken een Leeuw met Strepen
Wat is een Leeuw met Strepen eigenlijk?

Win Leeuw met Strepen!

Wil je het boek winnen? Vraag dan aan je kind of klas om een tekening te maken van een Leeuw met Strepen. En deel deze @dewaanzinnigepodcast #leeuwmetstrepen op Facebook of Instagram. De twee mooiste tekeningen winnen het boek!

Jeugdjournaal

Arie, Aimee, Odeana en alle andere kinderen uit de podcast van reeks 2 (met groep 7!) mochten vertellen over De Waanzinnige Podcast.

Tip! Kijk deze aflevering met de klas, en luister daarna naar een aflevering. Zorg dan wel dat het boek in de klas aanwezig is. Want daarna leest 1 van de 3 kinderen het boek!