Categorieën
Kinderen

#6.1 Resa (10) leest Mijn jaar in een tent

De Waanzinnige Podcast · #6.1 Resa (11) leest Mijn jaar in een tent

OPROEP! Doet jouw school mee met voorrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd? Luister naar deze aflevering en ontdek hoe leuk én makkelijk dat is!

Resa was vorig jaar de winnaar van de voorleeswedstrijd van haar school. En van haar stad, en van de regio… Zij las voor uit Mijn jaar in een tent. En dat boek bespreekt ze nu in De Waanzinnige Podcast.

Zwaan is heel vaak bang. Bang om alleen te zijn, bang in het donker, bang dat mensen sterven door haar schuld. Dus als ze een challenge moet verzinnen voor een opdracht op school… dan weet ze het wel! Zwaan gaat in een tent in de tuin slapen. Maar, ze krijgt flauwe reacties uit de klas… wat is daar nou spannend aan? Dan doet Zwaan een lastige belofte, ze zegt dat ze een jaar lang in die tent zal blijven slapen. En dat is niet makkelijk voor deze bangerik…

Resa is helemaal niet bang, ze heeft een eigen boekenvlog en eindigde op de derde plaats van De Nationale Voorleeswedstrijd. Luister maar snel, en ontdek of de voorleeswedstrijd ook iets is voor jou.

Boek: Mijn jaar in een tent
Schrijver: Tiny Fischer
Tekeningen: Sophie Pluim
Uitgeverij: Volt

Lestips voor groep 7 & 8

Ook jij kan meedoen aan De Nationale Voorleeswedstrijd
– Alle basisscholen in Nederland krijgen in september een gratis deelname-envelop opgestuurd. Aanmelden is niet nodig!
– In die envelop zitten een spelregelboek, oorkondes en posters. Daarmee kunnen scholen zelf tot 1 december een schoolronde organiseren.
– Uit die schoolronde komt een schoolkampioen. Die schoolkampioen moet voor 1 december aangemeld worden op de website van De Nationale Voorleeswedstrijd om door te kunnen naar de volgende rondes.
Meer informatie: www.nationalevoorleeswedstrijd.nl

Luister je de podcast in de klas? Download dan met één druk op de knop onze gratis lesbrief voor luister-, vertel- én voorleestips!