Categorieën
Kinderen

#6.2 Olivier (8) leest SuperDolfje en de Groene Gigant

De Waanzinnige Podcast · #6.2 Olivier (8) leest SuperDolfje en de Groene Gigant

KINDERBOEKENWEEK SPECIAL! Omdat Olivier in het Kinderboeken Leesteam zit, mag hij in deze aflevering vertellen over zijn lievelingsboek. Dit is geen gewoon boek over Dolfje Weerwolfje, het gaat over SuperDolfje. En in dit boek verslaat hij de Groene Gigant. Een slijmerig monster dat veel troep in de stad achterlaat.

Het allerspannendste stukje vindt Olivier als de Groene Gigant drie mensen ontvoert en ze met zijn groene slijm vastplakt aan de kerktoren. Griezelig! ‘Want als het slijm het niet meer houdt, dan ben je denk ik doodgevallen.’

Lesbrief voor groep 4, 5 & 6

Bij deze aflevering hebben we natuurlijk ook een gigantisch leuke lesbrief gemaakt! Met gespreksvragen, doorleestips, en een ‘maak je eigen SuperDolfje-strip’ opdracht. Download ‘m hieronder, dan kan je meteen aan de slag.

Wil je weten of SuperDolfje ook bij jouw buurtbibliotheek op de plank staat? Ga naar jeugdbibliotheek.nl, daar vind je het meteen.

Check vooral ook onze Spotify-lijst met nog veel boekentips rond het thema van de Kinderboekenweek. Ga naar www.dewaanzinnigepodcast.nl/kinderboekenweek voor het hele overzicht. Veel les-, lees- en luisterplezier!