Categorieën
Kinderen

#4.3 Liselotte (11) leest Twitch en de vlucht van de ijsvogel

De Waanzinnige Podcast · #4.3 Liselotte (11) leest Twitch en de vlucht van de ijsvogel

Als de zomervakantie is begonnen loopt Twitch zoals altijd naar zijn hut in het bos om te vogelen. Dit keer wordt hij aangehouden door agenten. Ze zijn op zoek naar een overvaller en de buit is in het bos verstopt. Twitch kent het bos als zijn broekzak, en doet de ene na de andere ontdekking. Een spannend avontuur waarin Twitch moet ontdekken wie hij kan vertrouwen en wie niet.

Liselotte vond het een geweldig boek: ‘Dan denk je dat iets zo is, maar dan gebeurt er iets waarvan je denkt: ‘Huh, dat had ik echt nóóit gedacht.’

Boek: Twitch en de vlucht van de ijsvogel
Schrijver: M.G. Leonard
Vertaling: Maria Postema
Uitgeverij: Lannoo

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de avonturen van Twitch? Kijk op eenvoudig op jeugdbibliotheek.nl of het boek bij jouw buurtbieb verkrijgbaar is of klik op de knop hieronder.

Lesbrief! (Groep 7 & 8)

Luister je deze podcast in de klas of met een groep in de bibliotheek en wil je wat extra’s? Gebruik dan deze lesbrief!

In de lesbrief vind je een luisteropdracht, ga je met de klas in gesprek over het boek en het thema dat aan bod komt in de aflevering en sluit je de les af met een creatieve verwerking. Veel plezier!

Wil je na het voorlezen een stukje verder voorlezen, en daar een hoorspel van maken met de klas? Download dan de ook powerpoint en de speciale geluidenkaartjes.