Categorieën
Kinderen

#6.4 Emiel (8) leest Het tweede dikke boek van Vos en Haas

De Waanzinnige Podcast · #6.4 Emiel (8) leest Het tweede dikke boek van Vos en Haas

Emiel (8) is niet zomaar een gewone jongen. Hij is supergrappig, vol energie en heeft een enorme liefde voor boeken. Er is één boek dat een speciale plek heeft in zijn hart, dat is Het tweede dikke boek van Vos en Haas. En dan in het bijzonder de verhalen over Ever…

Dit boek was het eerste boek dat Emiel zelf heeft gelezen toen hij zes jaar oud was. En dat was niet makkelijk! Emiels moeder denkt dat hij dyslectisch is, binnenkort wordt hij getest.

Emiel is groot fan van het zwijn Ever. “Ever is stoer, grappig en, nou ja, een beetje een stinkend zwijn.” Ever denkt dat vrouwen vallen voor een stinkend zwijn. Maar Emiel weet wel beter! “Vrouwen vallen niet voor een stinkend zwijn, maar eerder voor de kracht en stoerheid van mannen!”

Veel luisterplezier, en vergeet niet om stoer en grappig te blijven, net zoals Emiel én Ever!

De lesbrief voor groep 3 & 4

Tip! Gebruik deze lesbrief bij de podcast in de klas. Lijk jij op de lekkerbek Vos? Of ben jij zo lief als Haas? Of ben je zo stoer als Ever? Of denk je dat er nog wel een personage bij kan, dat meer op jou lijkt? Kies een karakter voor jezelf én laat een vriend of vriendin er een voor jou uitzoeken.

Leen het boek bij de bieb

Wil jij het boek na het luisteren meteen lezen? Kijk dan eens op jeugdbibliotheek.nl. Daar zie je meteen of het boek bij jouw buurtbibliotheek op de plank staat. Sommige boeken kun je zelfs als
e-book of als luisterboek lenen!