Workshops

Ben jij een van die leerkrachten die ons uitnodigde om op school langs te komen? Nu kan het eindelijk! De Waanzinnige Podcast komt bij jou in de klas!

Boek De Waanzinnige Workshop in de klas

Voor alle leerkrachten met waanzinnige drempelvrees hebben we deze workshop ontwikkeld. Onze Roos komt naar jouw klas en geeft een les aan de hand van een aflevering van De Waanzinnige Podcast.

Om deze ervaring extra bijzonder te maken krijgen alle kinderen één van onze speciale silent-disco koptelefoons op! Een feestelijke luisterervaring.

Resultaat: Je ziet nu hoe makkelijk het is om de podcast te gebruiken in de klas en de kinderen vechten om het boek uit de podcast.

We hebben maar liefst 3 verschillende workshops waar je uit kunt kiezen, waaronder onze speciale Kinderboekenweek-workshop! (Let op: hier is maar een beperkt aantal plaatsen voor!) Kijk hieronder welke bij jouw klas past. Wil je boeken (of meer informatie)? Klik hier:

Bob Popcorn – groep 4/5

Een pratende maïskorrel, zo groot als een aardappel. Of was het een kiwi? Levi (7) vertelt in onze allereerste aflevering over het boek Bob Popcorn. ‘En het is een heel ondeugend mannetje!’ Dit boek is hilarisch! Een moderne klassieker, die kinderen gegarandeerd aan het lezen krijgt. In deze speciale workshop voor groep 4 of 5:

 • Starten we met een interactieve quiz
 • Praten we over lezen en boeken
 • Luisteren we de aflevering over Bob Popcorn (met speciale koptelefoons)
 • Doen we een uitdagende creatieve opdracht naar aanleiding van het boek

Tot slot krijg je het boek van de aflevering cadeau, samen met een Waanzinnige Podcast-logeertas, en boekenleggers en stickers voor de hele klas! Na afloop van de workshop zet je het leesplezier zelf voort in de klas door de lesbrieven bij de andere afleveringen te gebruiken.

Trobi – groep 6/7

Aimée (9) vertelt over Trobi, deel twee in een reeks magische boeken. Trobi is Surinaams voor trouble, problemen dus… In dit boek nemen drie mensenkinderen je mee naar een eiland vol pratende dieren. Hun machtigste wapen ‘de tijgerklauw’ wordt gestolen en ze worden achtervolgd door maffiabendes met dwaze namen.  Een stoer boek, en een stoere workshop (met beetje ‘lobi’ natuurlijk, Surinaams voor…?).

In deze speciale workshop voor groep 6 of 7:

 • Starten we met een interactieve quiz
 • Praten we over lezen en boeken
 • Luisteren we de aflevering over Trobi (met speciale koptelefoons)
 • Doen we een uitdagende creatieve opdracht naar aanleiding van het boek

Tot slot krijg je het boek van de aflevering cadeau, samen met een Waanzinnige Podcast-logeertas, en boekenleggers en stickers voor de hele klas! Na afloop van de workshop zet je het leesplezier zelf voort in de klas door de lesbrieven bij de andere afleveringen te gebruiken.

Gi-ga-groen! Twitch – voor groep 5/6/7

Speciaal voor de Kinderboekenweek ontwikkelden we deze extra groene workshop. Met het boek Twitch in de hoofdrol, en daarnaast:

 • Vogelgeluiden quiz
 • Nog meer groene boekentips die je kunt lezen tijdens de kinderboekenweek
 • Een gi-ga-groene creatieve opdracht

En natuurlijk het boek Twitch cadeau! Samen met de knalgele Waanzinnige Podcast-tas, boekenleggers en stickers voor de hele klas.

Boek nu!

Heb je al zin in meer leesplezier in de klas? Wees er dan snel bij, want boek je voor 1 oktober, dan krijg je nog een mooie korting. En maak je collega’s ook enthousiast, want hoe meer workshops je boekt, hoe groter de korting!

 • Eén workshop: €350,- (excl btw)
  Maar let op! Boek je voor 1 oktober (uit te voeren voor 1 juni 2023) dan krijg je een VROEG-BOEK-KORTING en betaal je slechts: €300,- (excl btw.)
 • Boek je voor twee, drie of vier klassen? Dan wordt het nog voordeliger! Je betaalt dan slechts €325,- (excl btw) per klas.
  Boek je voor 1 oktober dan betaal je met de VROEG-BOEK-KORTING slechts €275,- (excl btw) per klas!

Begin het schooljaar goed, en vraag nu alvast één of meer workshops aan bij jou op school.

Stuur een mail naar:

Vermeld daarin: welke workshops je wilt, voor welke groep(en) en in welke periode. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om een datum te plannen! Wil je een kinderboekenweek-workshop? Er zijn beperkte plekken, dus wees er op tijd bij.

Of wil je een Waanzinnige Workshop op maat?

Heb je één van de boeken net voorgelezen? Of heb je alle afleveringen al geluisterd en wil je net wat anders? Wij vinden het leuk om met je mee te denken! Stuur ons een mail met wat jij in gedachte had, dan komen we er samen uit!

Een piek in leesplezier gegarandeerd. Juist voor de kinderen die moeite hebben met lezen en het niet (meer) zo leuk vinden. Met deze podcast hoor je het leesplezier van andere kinderen en dat werkt aanstekelijk. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: na het luisteren van de podcast… wil 1 op de 3 kinderen het boek lezen.